Vízszűrés
A fordított ozmózis az ozmózis természetes áramlásának megfordulása.

Egy víztisztító rendszerben a cél nem a sóoldat hígítása, hanem a tiszta víz elválasztása a sótól és más szennyező anyagoktól.

Ha a természetes ozmotikus áramlás megfordul, akkor a sóoldatból származó víz nyomást gyakorol a membránon az ellenkező irányba nyomás alkalmazásával, így a REVERSE OSMOSIS kifejezést.

Ezzel a folyamattal képesek vagyunk tiszta vizet készíteni a sók és más szennyeződések kiszűrésével.


Már a rég múltban is alkalmazták a vízszűrést csak még nagyon kezdetleges módszerrel tisztították a vizet.
A vízhordókkal felhordták a hegyre vagy magasabban fekvő részre a vizet és fentről csordogált a víz lefelé és a kövek és más természetes anyagok végezték a víztisztítást.


VízszűrésA hegy lábánál gyűjtötték össze a vizet megint és most már alkalmas volt a fogyasztásra. Így működött a kezdetleges víztisztító berendezés, szűrőbetétek nélkül.
Abban  az időben is tisztában voltak vele, ha nem fogyasztanak elég mennyiségű vizet akkor megbetegednek.
De hogyan várhatjuk el a testünktől, hogy minden funkcióját tökéletesen ellássa, ha nem biztosítunk számára megfelelő mennyiségű és tisztaságú vizet. 
A víz segíti a sejtek működését a tápanyagok felszívódását, feloldja és eltávolítja az anyagcsere során keletkezett felesleges salak anyagokat.
Fontos a belső szervek működéséhez a kellő mentiségben elfogyasztott víz átmossa a veséket és más szerveket.Vízszűrés

Étel nélkül több hétig, de víz nélkül legfeljebb 3-4 napig bírjuk ki.
Az egészséges felnőtt ember napi folyadékszükségletének egyharmadát az elfogyasztott szilárd táplálékból nyeri, kétharmadát azonban csak folyadék formájában fedezheti.

Ami legalább napi 2-3 liter víztisztítóval tisztított vizet jelent. 

Vízszűrés