Az aktív szén!

Az aktív szén!

  admin

 (0)    0

  Víztisztítókról amit tudni kell

Az aktív szén!

Az aktív szén nagy felületű, porózus szerkezetű szén, mely nagy mennyiségű vírust és baktériumot más szennyeződést képes magában tartani, a porózus szerkezete miatt.
Az aktív szenet növényi alapanyagból állítják elő, elszenesítési eljárással, az aktív szén nagy adszorpciós (megkötődés) képességű anyag.
Az aktív szenet a hasmenés ellen is jól alkalmazható mert nagy mennyiségben megköti a szervezetben lévő baktériumokat és vírusokat, megakadályozva a szervezetben azok felszívódását.

A vegyvédelmi felszereléseknél is komoly szerepet játszott az aktív szén, a gázmaszkok szűrőbetétje aktív szén töltettel volt ellátva, és vegyi támadás vagy mérgező helységek megközelítésénél hatékonyan semlegesítette és megkötötte az ártalmas anyagokat.
Nagyon sok területen alkalmazzák az aktív szenet a lakosságkörében mint pl: kivezetés nélküli elszívó berendezéseknél és a házi víztisztító berendezéseknél, kozmetikai termékeknél.
A víztisztításban élen jár az aktív szénszűrő, mert a klór és klórszármazékokat megköti és nem engedi a lakásba bejutni, védve ezzel a háztartási berendezéseket mint: a mosógép, mosogatógép, vízmelegítő, kávéfőzőgépet. Ezért érdemes központi víztisztító berendezést felszerelni a közvetlen bejövő vízvezeték csőre, ami ellátja az egész lakást, így kilehet zárni a nemkívánatos anyagokat a vízből.

Lehet még víztisztító kancsóval is védekezni a vízben lévő szennyeződések ellen, de ez kis mennyiségben tud biztosítani tiszta vizet. A víztisztító kancsó szűrőbetétje is aktív szenet tartalmaz, és az végzi el a víz tisztítását.
Ajánlott még a fürdővíz tisztítása mert a klór és származékai kellemetlen irritációt okozhat a bőrön, szemen, nyálkahártyán. A bőrpólusai meleg vízben jobban kitágulnak és könnyebben behatolnak a szennyező vagy irritáló anyagok, amik kellemetlen betegségekhez is vezethetnek.

Az Ozmózis víztisztító berendezések is tartalmaznak aktív szénszűrőt a jó szűrőképessége végett, és hogy a súlyának a többszörösét tudja magában tartani, semlegesíteni.
Rendszerint az előszűrésben is főhelyet foglal el az aktív szénszűrő ez lehet szénblokk vagy szénszemcsés szűrőbetét.
A víztisztító készülék még tartalmaz egy aktév szén ütőszűrőt melynek az a feladata, hogy az esetleges gázokat megkösse és magába tartsa ne engedje tovább a fogyasztóhoz.
Az aktív szenet még alkalmazzák a borászatban a zavaros és kellemetlen szagú bort aktív szénnel semlegesítik és javítják az illatát, fogyaszthatóságát.

Felsorolhatatlan területeken van jelen az aktív szén mint a:

  1. gyógyszeripar
  2. kozmetika
  3. fogfehérítés
  4. méregtelenítés
  5. samponok


Az aktív szén nélkülözhetetlen eleme a felgyorsult és túlnépesedett világnak, mert az élelmiszerekben és több fogyasztási cikkekben felhalmozódtak a tömegnövelő és ízfokozószerek ami a szervezetre ártalmasan hathatnak. Ezért időnkét ajánlott olyan étrend-kiegészítők fogyasztása melyek ezeket az ártalmas és egészségre káros anyagokat felszívják és kiürítik a szervezetből.
Ezek a széntartalmú tabletták melyek nagy mennyiségű káros anyagot képesek magukban tartani.

               Hírlevél!!

E-mail cím:*
Név:*

 (0)    0

A hozzászólást rögzítettük
Haggy üzenetet
Nem írhatsz megjegyzést, mert nem vagy bejelentkezve ügyfélként

Facebook komment